Homeopaat

Ik ben Ilonka Woltering en sinds 2010 gepassioneerd actief als homeopaat in mijn praktijk voor klassieke homeopathie en kindertolk in het Gooi, in Huizen.

Praktijk Similia is er voor iedereen die op een natuurlijke manier gezond wil worden of gezond wil blijven. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en hun drijfveren. Als homeopaat behandel ik geen klachten, maar mensen met klachten, waardoor jij als persoon centraal staat. Ik ga er vanuit dat lichaam en geest niet los van elkaar gezien kan worden. Samen vormen zij één.

Klassieke homeopathie

Ieder mens beschikt over de kracht tot zelfgenezing. Als een ziekte niet vanzelf geneest en het lichaam de kracht niet heeft om het zelfgenezend vermogen aan te spreken, dan heeft het lichaam een duwtje in de goede richting nodig. Klassieke homeopathie is een natuurlijke en individuele geneeswijze die deze kracht van zelfgenezing in werking zet en de oorzaak van de klachten weg neemt.

Kindertolk

Als kindertolk gebruik ik een andere methode van genezing, nl. de PresentChild methode. De methode gaat over communicatie, maar dan op een dieper niveau. Als kindertolk mag ik het gedrag van het kind “vertalen” en aan de ouder terug geven. Herkenning en erkenning volgen, die helend zijn voor ouder en kind. Het is prachtig om te zien dat de stappen die ouders in hun eigen leven ondernemen zowel hen zelf ten goede komen als ook direct positief doorwerken op de kinderen.

IMG_2204 (2)

Ilonka Woltering

“Iedereen die in mijn praktijk komt is voor mij uniek, een nieuwe uitdaging, nieuw en verschillend, zelfs in elke stap die hij of zij tijdens zijn behandeling zet. Deze individuele aanpak maakt voor mij de beoefening van de homeopathie en kindertolk boeiend en inspirerend”.

Wat kenmerkt Ilonka?

Wat mijn naaste omgeving en mijn cliënten teruggeven is dat ik goed kan luisteren en makkelijk de kern uit een verhaal kan halen en weer kan terug geven, mede doordat ik mensen goed aanvoel. Naast mijn werk ben ik moeder van een prachtige dochter. Het opvoeden van haar vind ik het mooiste en tegelijk ook het moeilijkste dat ik ooit heb gedaan.

Opleidingen

Mijn opleiding tot klassiek homeopaat heb ik gevolgd aan de school voor klassieke homeopathie in Amersfoort. Deze 6-jarige opleiding is erkend door de beroepsvereniging van klassiek homeopaten NVKH. Mijn afstudeerscriptie heb ik geschreven over overgangsklachten en klassieke homeopathie.

De verdieping heb ik gevonden in de post HBO opleiding tot Kindertolk®, waar ik heb geleerd om de essentie te zien en te vertrouwen op de wijsheid van kinderen. Ook de cursus homeopathie bij zwangerschap, bevalling en baby die ik heb gevolgd, is een belangrijke inspiratiebron voor de manier waarop ik mijn vak vormgeef.

Overige gevolgde opleidingen

  • Medische Basiskennis 45 EC (voldoet aan de Plato eindtermen)
  • Klassiek homeopaat RH / ziekteclassificatie
  • Dr. Thomas Gordon, luisteren naar kinderen
  • Bach Bloesem therapeut
  • Spiritueel therapeut op chakra- en auraniveau

Door jaarlijks studiedagen, nascholingen en werkgroepen te volgen op zowel medische en homeopathisch vlak blijf ik up to date.

De naam van de praktijk ‘Similia’ komt voort uit het homeopatische principe dat het gelijke met het gelijkende, het similium, genezen kan worden.

Wil je op een individuele en blijvende manier van je klachten af?

Neem vrijblijvend contact met me op

Bel, of stuur een e-mail