Homeopathie

Is Homeopathie iets voor jou?

Heb je last van lichamelijk, emotionele of mentale klachten?  Slik je liever geen geneesmiddelen en wil je jouw klachten op een natuurlijke manier oplossen. Dan is homeopathie misschien wat voor jou.

Homeopathie kijkt niet alleen naar de ziekte of de klacht, maar naar jou als persoon in zijn geheel. Wie ben je en waarom ben je ziek geworden? Homeopathie is daarom een holistische geneeswijze.

Voor een succesvolle behandeling is veel informatie nodig. Dat betekent dat ik heel uitgebreid met jou of over je kind zal praten. Over je klachten, maar ook over je slaap en eetgewoonten, hoe je reageert op emotionele zaken, de ziektegeschiedenis van jou en je familie.

Klassieke homeopathie is maatwerk. In mijn praktijk behandel ik geen klachten, maar mensen met klachten. Geen mens is gelijk. Homeopatische middelen brengen je als je ziek bent weer in balans, en nemen daarmee de oorzaak van jouw klachten weg, zonder onderdrukking van jouw klachten.

Homeopathie stimuleert, met natuurlijke middelen, het zelf herstelend vermogen dat gestagneerd is zodat het gezonde evenwicht hersteld wordt en jouw klachten verdwijnen.

Lees de positieve reacties van mijn klanten en bekijk op youtube reacties van gebruikers van homeopathie.

Klassieke homeopathie werkt goed bij welke klachten

Homeopathie kan bij elke klacht of ziekte doeltreffend worden ingezet. Voor elk mens in al zijn levensfasen, van ongeboren kind tot hoogbejaard. Voor acute en voor chronische ziekten. Omdat homeopathie geen bijwerkingen kent en niet schadelijk is, kan het goed worden ingezet bij zwangerschaps- en overgangsklachten, maar ook bij baby’s en kinderen. Mits voorgeschreven door een gekwalificeerde homeopaat natuurlijk.  Meer informatie over deze onderwerpen kun je uitgebreid lezen bij homeopathie voor iedereen, kinderen en vrouwen.

Voorbeelden van veel voorkomende klachten waarmee je bij mij terecht kunt, zijn:

Acute klachten

 • Borstontsteking
 • Brandwonden
 • Bursitis
 • Darmkrampjes
 • Gebroken been (proces bespoedigen)
 • Griep, koorts
 • Hersenschudding
 • Hoest, kroep, kinkhoest etc.
 • Hooikoorts
 • Hyperventilatie
 • Ongevallen, kneuzingen
 • Ontstekingen (oor en keel)
 • Operaties, herstel van operatie, herstel van narcose
 • Reflux
 • Reisziekte
 • Sinusitis
 • Sportblessures
 • Vaccinatieklachten
 • Zwangerschapskwalen
 • ………….

Chronische aandoeningen

Psychische problemen

Mijn aanpak

Kom je met jouw klacht bij mij dan richt ik me als homeopaat niet op het bestrijden van jouw klachten, maar op het verbeteren van het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam. Jouw lichaam heeft een zetje nodig om weer in balans te komen om zelf de klacht te kunnen bestrijden. Een homeopatisch middel onderdrukt de klacht niet maar pakt de oorzaak van die klacht aan.

Tanja Jess interviewt klassiek homeopaten die heel duidelijk uitleggen hoe een homeopatische behandeling werkt. Bekijk hieronder de video.

Voor wie werkt homeopathie?

Homeopathie kan bij elke klacht of ziekte doeltreffend worden ingezet. Voor elk mens in al zijn levensfasen, van ongeboren kind tot hoogbejaard. Voor acute en voor chronische ziekten. Omdat homeopathie geen bijwerkingen kent en niet schadelijk is, kan het goed worden ingezet bij zwangerschapsklachten, maar ook bij baby’s en kinderen.

Het vinden van een passend homeopathisch middel is een complexe bezigheid en kan daarom het beste worden gedaan door een deskundig en erkend homeopathisch behandelaar. Zelfmedicatie met homeopathische middelen heeft niet de voorkeur.

Voordelen van homeopathie

Homeopatische middelen

 • Hebben een natuurlijke werking en werken over het algemeen snel, mild, duurzaam en zonder bijwerkingen
 • Werken diep op lichamelijke en emotionele klachten, maar onderdrukken ze niet
 • Verbeteren het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam
 • Worden van natuurlijke stoffen gemaakt en zijn niet op dieren getest
 • De mens staat centraal: jouw klacht wordt niet alleen behandeld, maar jij als mens in zijn geheel (lichaam en geest).

Het homeopatisch consult

Om tot een passend homeopatisch middel te komen, is het noodzakelijk dat ik je in een consult beter leer kennen en nemen we samen jouw klachten goed door. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Een eerste consult duurt daardoor 1 tot 1 ½ uur. Na dit gesprek ga ik de symptomen verzamelen en analyseren en bepaal het meest geschikte homeopatische middel. Meestal krijg je twee of meer korreltjes van het bij jouw passende middel mee, met daarbij een voorschrift hoe deze in te nemen.

Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor 4 tot 6 weken later. In dat consult bespreek ik de reacties op het middel en de veranderingen die je gemerkt hebt, met betrekking tot jouw klachten.

Hoe langer een klacht bestaat, hoe langer het over het algemeen duurt om een klacht op te lossen. Om je een idee te geven: een klacht die een jaar bestaat heeft bij een homeopatische behandeling ongeveer een maand nodig om opgelost te zijn. Een klacht die twee jaar bestaat, twee maanden, enz. Een klacht die kort bestaat kan met behulp van homeopathie sneller verholpen worden.

Bekijk ook onderstaand filmpje voor een duidelijke uitleg:

Praktijk informatie

Mijn praktijk aan huis bevindt zich op de Dahliastraat in Huizen en is goed bereikbaar. Ik heb veel klanten die uit vanuit de omgeving komen: Bussum, Naarden, Blaricum, Laren, Eemnes, Soest, Bunschoten, Hilversum en Almere.

Verwijzing huisarts niet nodig

Voor een afspraak is een verwijzing van de huisarts of specialist niet nodig. Wanneer je medicijnen gebruikt, is dat over het algemeen geen belemmering voor de behandeling. Er wordt gestart met de homeopatische behandeling naast de bestaande medicatie. Na enkele maanden kan de reguliere medicatie vaak worden afgebouwd (in overleg met huisarts of specialist). Het is alleen wel van belang om te weten welke medicijnen je gebruikt.

Tarieven

Uitgebreide intake nieuwe patiënt (van 1,5 – 2 uur) * €120,-
Vervolgconsult (45 min- 1 uur) € 88,-
Telefonisch/ acuut consult € 45,-
Verstrekking middel zonder consult € 23,-

*Een eerste consult kan ook over 2 dagen verdeeld worden. Je komt dan 2 maal naar de praktijk binnen 10 dagen. Kosten zijn dan € 60,- per consult.

Deze bedragen zijn inclusief analyse, de homeopatische middelen en tussentijdse ondersteuning. De tarieven kunnen jaarlijks per 1 januari aangepast worden.

Vergoeding van zorgverzekeraar

Het overgrote deel van de zorgverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk de kosten van de homeopatische behandeling. Deze vergoeding is meestal inbegrepen in de aanvullende verzekering en kan van maatschappij tot maatschappij verschillen. Jouw eigen risico wordt niet beïnvloed door een homeopatische behandeling. Daarbij is het van belang dat de homeopaat aangesloten is bij een erkende beroepsvereniging, zoals de NVKH. Ik ben aangesloten bij de NVKH.

De hoogte van de vergoeding hangt af van jouw zorgpolis.

Links

Praktijk voor Klassieke Homeopathie en Kindertolk Similia is ook te vinden op www.alternatievegeneeswijzen-info.nl

Heb je ondersteuning nodig bij jouw klachten?

Wil je op een natuurlijke manier, via homeopathie, behandeld worden?

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Bel, of stuur een e-mail