Kindertolk

Wil jij de problemen van jouw kind verhelpen met een kindertolk consult, zonder hem/haar te belasten?

Heeft jouw kind last van boze buien? Wordt hij/zij gepest op school? Heeft hij/zij angsten, onzekerheden, leerproblemen, moeite met zindelijk worden? Slaapt hij/zij slecht, komt er op school niet uit wat er in zit?

Hoe kan een kindertolk consult jouw kind helpen?

Een bezoek aan de kindertolk®, via de PresentChild methode, is raadzaam wanneer jouw kind problemen heeft en kan behulpzaam zijn in vele situaties. Het is een oplossing voor zowel kinderen als hun ouders.

Iedere ouder kent wel periodes waarin het even niet zo lekker loopt. Bijvoorbeeld omdat je kind het moeilijk heeft, gedrag vertoont waar je moeite mee hebt. Of omdat je kind een lichamelijke klacht heeft waarover je je zorgen maakt. Hoe kan een kindertolk consult uw kind helpen? Welke klachten kun je met een kindertolk consult behandelen?

Kindertolk consult voor ouders van kinderen met:

 • Boosheid of agressie
 • Pesten/ gepest worden
 • Onzekerheid
 • Angsten
 • Dromerigheid
 • Veel huilen
 • Ruzies
 • Jaloezie
 • Geslotenheid
 • Prikkelgevoeligheid
 • ADHD, PDD-nos
 • Dyslexie
 • Er komt op school niet uit wat er in zit
 • Niet zindelijk worden
 • Slecht eten, slapen of groeien
 • Anorexia, zelfmutilatie, verslavingen
 • Vermoeidheid
 • Allergie, ontstekingen, verhoudheden
 • Verstopping, koortsen, hoofdpijn

Mijn aanpak

Als kindertolk gebruik ik een andere methode, namelijk de PresentChild methode (fluisterkind). De methode gaat over communicatie, maar dan op een dieper niveau. Als kindertolk mag ik het gedrag van het kind “vertalen” en aan de ouder terug geven. Herkenning en erkenning volgen, die helend zijn voor ouder en kind. Het is prachtig om te zien dat de stappen die ouders in hun eigen leven ondernemen zowel hen zelf ten goede komen als ook direct positief doorwerken op de kinderen.

De methode PresentChild (fluisterkind), geeft mij de mogelijkheid om jou, als ouder, op een liefdevolle manier inzicht te laten krijgen in delen van jezelf die nog onbewust zijn gebleven. Je kind houdt je een spiegel voor en wil graag dat je daarin gaat kijken. De bewustwording en de veranderingen die je in jouw eigen leven gestalte geeft, worden door jouw kind geregistreerd. Zijn/haar problemen verbeteren of verdwijnen. Van af dat moment zal je als ouder heel anders gaan kijken naar jouw kind en ervaren dat situaties niet langer lastig zijn, maar een kans zijn om zelf te groeien.

Het kindertolken heeft mijn hart geraakt door de simpele, doeltreffende werkwijze waarmee de ouders bewust worden van hun blinde vlekken en zichzelf ont-wikkelen en op hetzelfde moment het kind geholpen wordt!

Voorbeeld: boosheid

“Een jongen van 13 jaar heeft continu ruzie met zijn moeder. Hij botviert zijn boze gevoelens op zijn moeder en heeft de neiging om spullen stuk te maken. Hij wordt boos als zijn moeder overbezorgd is en ze met een half oor naar hem luistert. Het liefst wil hij continu bij zijn vader wonen. Na toepassing van de PresentChild methode zegt ze: ‘de band met mijn zoon is leefbaarder, prettiger, gezelliger en liefdevoller geworden. We zijn weer in balans gekomen!’ Hij vindt het weer heerlijk om bij haar thuis te komen en zit weer goed in zijn vel. Zijn moeder is grenzen gaan zetten en luistert beter naar zichzelf. Dit werkt uitstekend voor beiden.”

Voordelen van een kindertolk consult

Er zijn een aantal prettige voordelen aan het werken met een kindertolk:

 • Je komt als ouder alleen, zodat je jouw kind nergens mee belast
 • Het is geschikt voor kinderen in alle leeftijdsgroepen
 • Zowel ouder als kind profiteren van de behandeling
 • De trajecten zijn kortdurend, kennen langdurige resultaten en weinig terugval

Kindertolk

Lekker in je vel zitten en blijven, wie wil dit nu niet!
Kind of ouder, iedereen wil graag leven vanuit zijn of haar eigen kracht.
Als het even niet lukt, is het fijn om daar hulp bij te krijgen.

Het kindertolk consult

Tijdens de intake krijg je als ouder de gelegenheid om uitgebreid je verhaal te doen over het probleem van je kind. Je maakt je – misschien al heel lang – zorgen om je kind, soms heb je al veel geprobeerd en geen oplossing gevonden.

In het tweede consult, na het intakegesprek, zal ik jouw verhaal over je kind vertalen tot de boodschap die het kind voor jou heeft. Meestal is het verhaal dat voor de ouder naar voren komt, zó nauwkeurig passend dat de ouder voelt dat het klopt. Het raakt een snaar van binnen, geeft inzicht, motiveert en brengt verandering.

Zou het kind dat je eens was,
geïnspireerd geraakt zijn door
de volwassene die je nu bent?

De bewustwording en de veranderingen die de ouders in hun eigen leven gestalte geven, worden door de kinderen geregistreerd. De problemen van jouw kind verbeteren of verdwijnen. Zij hoeven hun boodschap niet langer kenbaar te maken. Als ouder wordt je een liefdevoller, krachtiger en evenwichtiger opvoeder.

Praktijk informatie

Mijn praktijk aan huis bevindt zich op de Dahliastraat in Huizen en is goed bereikbaar. Ik heb veel klanten die uit vanuit de omgeving komen: Bussum, Naarden, Blaricum, Laren, Eemnes, Soest, Bunschoten, Hilversum en Almere.

Verwijzing huisarts niet nodig

Voor een afspraak is geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Wanneer je medicijnen gebruikt, is dat over het algemeen geen belemmering voor de behandeling. Het is alleen wel van belang om te weten welke medicijnen je gebruikt.

Tarieven

Een kindertolk behandeling bestaat in de basis uit drie gesprekken van ongeveer een uur tot anderhalf uur. Het is mogelijk de consulten aan te vullen met een homeopatisch middel. Vragen, of een telefonisch consult, naar aanleiding van de behandeling horen bij een consult en worden niet extra berekend.

Kindertolk behandeling: € 120,-  per consult.

Het lijkt een omweg via jouw kind vertalen, maar het is een snelweg

Wil je meer weten over de wisselwerking met jouw kind?

Bel, of stuur een e-mail