Heb je last van milde en langdurige Coronaklachten? En kom je daar niet vanaf.

Ben je extreem en constant vermoeid, heb je aanhoudende kortademigheid of hoofdpijn? Moeite je te concentreren. Ben je jouw smaak en of reukvermogen kwijt? Eigenlijk heb je last van milde en langdurige Coronaklachten.

Of je nou jong of oud bent, of in eerste instantie milde of erge Coronaklachten hebt gehad; het Coronavirus kan je nog maandenlang nekken. Van vermoeidheid of aanhoudende hoofdpijn tot na drie maanden nog steeds je favoriete eten niet kunnen proeven.

Langdurige CoronaklachtenBovenstaande klachten zie ik de laatste maanden veelvuldig in mijn praktijk en die ik tot nu toe goed heb kunnen behandelen met homeopatische middelen die afgestemd zijn op de individuele persoon en individuele klachten.

Welke klachten horen er nog meer bij het Coronavirus?


De ziekteverschijnselen van het Coronavirus

Het RIVM geeft aan dat de belangrijkste klachten bij COVID-19 zijn:

 • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
 • Hoesten
 • Benauwdheid
 • Verhoging of koorts (vanaf 38 graden)
 • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Langdurige Coronaklachten

 

Andere symptomen die bij een milde vorm van Coronaklachten kunnen voorkomen zijn:

 • Luchtweg infectie; kortademigheid, droge hoest, slijm ophoesten
 • Druk op het borstbeen, steken in de borststreek
 • Enorme spierpijn, algehele pijnklachten
 • Aanhoudende vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid en overgeven komt minder voor (5%)

Bij de meeste mensen verdwijnt de koorts binnen een week. Een hoestje kan langer aanhouden. Iemand met milde klachten is gemiddeld na 2 weken weer klachtenvrij, blijkt uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Langdurige klachten n.a.v. het Coronavirus

Niet alleen mensen die met een Corona-infectie in het ziekenhuis belanden, hebben het lang moeilijk. Ook velen die thuis uitzieken met een mildere vorm van covid-19, blijven soms nog maandenlang vermoeid.

De langdurige Coronaklachten op een rij

langdurige vermoeidheidDe belangrijkste is de extreme vermoeidheid. Vaak is er door de huisarts of een specialist geconstateerd dat er lichamelijk niets aan de hand is. Er zijn geen longproblemen, geen beschadigde hartspier, geen naweeën van een langdurige ic-opname en toch uitgeput na de minste inspanning. Het klachtenpatroon lijkt op dat van het Chronische-vermoeidheidssyndroom.

Andere langdurige Coronaklachten kunnen zijn:

 • Futloos; trap niet meer op kunnen
 • Benauwdheid/ verminderde ademhaling
 • Hoge hartslag
 • Blijvende hoest
 • Slijm in de luchtwegen
 • Brok in de keel
 • Druk op de borst
 • Verlies van reuk en smaak
 • Geen eetlust
 • Algehele pijnklachten, spierzwakte
 • Duizeligheid
 • Concentratieproblemen
 • Slaapproblemen
 • Angstklachten

Natuurlijk reactie van ons immuunsysteem bij een Coronavirus

Het verwerven van immuniteit tegen virale of bacteriële infecties kan in feite alleen plaats vinden wanneer ons eigen immuunsysteem te kort schiet. Door onze afweer en het daarmee verbonden zelf genezende vermogen maken we ons zelf keer op keer weer gezond.

Ook gebeurt dit bij een virale Corona besmetting. Als dit zelf helend vermogen, ons immuunsysteem, goed werkt dan geneest de patiënt spontaan en is als regel vervolgens levenslang immuun voor de desbetreffende bacterie of virus, zoals een Corona infectie. Faalt de natuurlijke afweer dan ontstaan er complicaties waaraan de patiënt in het ergste geval mogelijk kan komen te overlijden.

Er zijn een aantal manieren waarop ons immuunsysteem reageert

Er kan sprake zijn van

 • een te traag en incompleet reageren van ons afweersysteem waardoor je lichaam traag op de ziekte reageert of je blijft erin hangen
 • een over-reagerend afweersysteem hebben waardoor er een onbalans is maar die van het exces, een te veel reageren. Heftige ontstekingen, abcessen en buitensporige pusvorming zijn een uitdrukking en het gevolg ervan
 • een zelfdestructief of auto-immuun reagerend afweersysteem. Door het destructief reagerende afweersysteem wordt het aangedane, ontstoken orgaan in een beperkte tijdspanne vernietigt. In acute ziekten zoals bij Corona kan dat een kwestie van dagen zijn

Bij een goed functionerend immuunsysteem worden bacteriën en virussen vanzelf opgeruimd. Hiervan uitgaande zijn bacteriën en virussen slechts bijkomende factoren, het gevolg, van het falende immuunsysteem en niet de oorzaak.

Wat kan Klassieke homeopathie voor jouw milde en langdurige Coronaklachten betekenen?

Homeopathie biedt veel mogelijkheden voor het succesvol behandelen van de verschillende soorten klachten die n.a.v. het Coronavirus blijvend aanwezig zijn en zal ook jouw immuunsysteem versterken.

Langdurige CoronaklachtenDe kracht van de klassieke homeopathie is gelegen in de individuele benadering van de klachten. Tijdens het consult worden de aard en omstandigheden van de huidige langdurige Coronaklachten goed doorgenomen. De homeopathie is gericht op het harmoniseren en bevorderen van het natuurlijk immuunsysteem waardoor op basis van de toegenomen afweer een persoon op een milde manier op een zich voordoende epidemische ziekte kan doormaken en zo niet tot de groep van de oversterfte.

Het vinden van een passend homeopathisch middel bij iemand met langdurige Coronaklachten is een complexe bezigheid en kan daarom het beste worden gedaan door een deskundig en erkend homeopathisch behandelaar.

Mijn homeopatische aanpak bij milde en langdurige Coronaklachten

De laatste maanden heb ik veel personen, n.a.v. het doormaken van het Coronavirus, kunnen helpen met homeopathie om van hun vermoeidheidsklachten en andere gerelateerde klachten af te komen. Deze andere gerelateerde klachten heb ik al eerder bij langdurige klachten vermeld.

Waarom heb ik deze personen kunnen helpen? De kracht van de klassieke homeopathie is namelijk gelegen in de individuele benadering van de persoon. Met goed gekozen homeopatische middelen wordt namelijk het zelfherstellend vermogen van de mens op natuurlijke wijze gestimuleerd. Klassieke homeopathie lost op een natuurlijk en zachte manier de kern van het probleem op.

De homeopatische middelen die ik gebruik zijn 100% natuurlijk. Daardoor heb je niet te maken met vervelende bijwerkingen. Het middel werkt heel krachtig en toch heel mild. De ondersteuning van een paar homeopatische korreltjes doen vaak al heel veel. Dit is mogelijk omdat het de oorzaak van de klacht aanpakt en niet de symptomen onderdrukt. Lees ook de referenties van mijn klanten.

Voor wie werkt homeopathie?

Homeopathie kan bij elke klacht of ziekte doeltreffend worden ingezet. Voor elk mens in al zijn levensfasen, van ongeboren kind tot hoogbejaard. Voor acute en voor chronische ziekten. Omdat homeopathie geen bijwerkingen kent en niet schadelijk is, kan het goed worden ingezet bij zwangerschapsklachten, maar ook bij baby’s en kinderen.

Voordelen van homeopathie bij langdurige Coronaklachten

Homeopatische middelen

 • Hebben een natuurlijke werking en werken over het algemeen snel, mild, duurzaam en zonder bijwerkingen
 • Werken diep op lichamelijke en emotionele klachten, maar onderdrukken ze niet
 • Verbeteren het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam
 • Worden van natuurlijke stoffen gemaakt en zijn niet op dieren getest
 • De mens staat centraal: jouw klacht wordt niet alleen behandeld, maar jij als mens in zijn geheel (lichaam en geest).

Het homeopatisch consult

Om tot een passend homeopatisch middel te komen is het noodzakelijk dat ik je in een consult beter leer kennen en nemen we samen langdurige Coronaklachten goed door. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Een eerste consult duurt daardoor 1 tot 1 ½ uur. Na dit gesprek ga ik de symptomen verzamelen en analyseren en bepaal het meest geschikte homeopatische middel. Meestal geef ik twee of meer korreltjes van het bij jouw passende middel mee, met daarbij een voorschrift hoe deze in te nemen.

Langdurige Coronaklachten

Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor 4 tot 6 weken later. In dat consult bespreek ik de reacties op het middel met je en de veranderingen met betrekking tot milde en langdurige Coronaklachten en eventueel andere klachten die we samen hebben besproken.
Praktijk informatie

Mijn praktijk aan huis bevindt zich op de Dahliastraat in Huizen en is goed bereikbaar. Ik heb veel klanten die uit vanuit de omgeving komen: Bussum, Naarden, Blaricum, Laren, Eemnes, Soest en Hilversum.

Verwijzing huisarts niet nodig

Voor een afspraak is een verwijzing van de huisarts of specialist niet nodig. Bij ernstige en acute Coronaklachten dien je je te wenden tot jouw huisarts of specialist. Wanneer je medicijnen gebruikt, is dat over het algemeen geen belemmering voor de homeopatische behandeling. Er wordt gestart met de homeopatische behandeling naast de bestaande medicatie. Na enkele maanden kan de reguliere medicatie vaak worden afgebouwd (in overleg met huisarts of specialist). Het is alleen wel van belang om te weten welke medicijnen je gebruikt.

Tarieven 

Vervolgconsulten (45 min- 1 uur) € 88,-
Uitgebreide intake nieuwe patiënt (van 1,5 – 2 uur) * €120,-
Telefonisch/ acuut consult € 45,-
Verstrekking middel zonder consult € 23,-

*Een eerste consult kan ook over 2 dagen verdeeld worden. Je komt dan 2 maal naar de praktijk binnen 10 dagen. Kosten zijn dan € 60,- per consult.

Deze bedragen zijn inclusief analyse, de homeopatische middelen en tussentijdse ondersteuning. De tarieven kunnen jaarlijks per 1 januari aangepast worden.

Vergoeding van zorgverzekeraar

Het overgrote deel van de zorgverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk de kosten van de homeopatische behandeling. Deze vergoeding is meestal inbegrepen in de aanvullende verzekering en kan van maatschappij tot maatschappij verschillen. Jouw eigen risico wordt niet beïnvloed door een homeopatische behandeling. Daarbij is het van belang dat de homeopaat aangesloten is bij een erkende beroepsvereniging, zoals de NVKH. Ik ben aangesloten bij de NVKH.

De hoogte van de vergoeding hangt af van jouw zorgpolis.

Heb je ondersteuning nodig bij jouw klachten?

Wil je op een natuurlijke manier behandeld worden zonder bijwerkingen?

Bel, of stuur een e-mail