Spijsverteringsklachten verhelpen met homeopathie

Spijsverteringsklachten verhelpen met homeopathie, is dat mogelijk? Spijsverteringsklachten komen veel voor in mijn homeopathie praktijk en is een groeiend probleem in Nederland. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een kwart van de Nederlanders kampt met maag- en/of darmklachten.

Spijsverteringsklachten verhelpen met homeopathieDe kracht van de klassieke homeopathie is gelegen in de individuele benadering van de persoon. Tijdens een consult worden de aard van de spijsverteringsklachten, omstandigheden en de familiaire erfelijke belasting goed doorgenomen. Zo vertelde een klant in mijn praktijk dat ze het opmerkelijk vond dat niet alleen haar maagzuur en kuchen in de nacht waren verdwenen, maar ook haar slapeloze nachten. Door niet alleen naar de spijsverteringsklachten te kijken maar naar de totale persoon kun je iemand met homeopatische middelen weer volledig terug in zijn kracht zetten.

Klassieke homeopathie is maatwerk. In mijn praktijk behandel ik geen klachten, maar mensen met klachten. Geen mens is gelijk. De homeopatische behandeling wordt op het individu afgestemd. Je staat als persoon centraal.

Welke spijsverteringsklachten  worden verholpen met homeopathie 

De klachten variëren van vervelende ongemakken als een opgeblazen gevoel, zuurbranden of obstipatie/ constipatie tot heftige klachten als chronische pijn en darmontstekingen. We spreken ook van acute of chronische klachten.

Acute klachten

Acute klachten zijn ‘het makkelijkst’ te behandelen. De symptomen zijn vaak duidelijk en zijn relatief kort daarvoor ontstaan. De weg terug naar genezing hoeft daarom niet lang te zijn.

Spijsverteringsklachten verhelpen met homeopathieAcute klachten kun je krijgen van bijvoorbeeld bedorven vlees of vis, iets wat te vet was, een virus of een bacterie wanneer je in een ver land op vakantie bent geweest. Een reactie van het lichaam op acute spijsverteringsklachten zou overgeven, misselijkheid of waterdunne diarree kunnen zijn.

Chronische klachten

Een aantal spijsverteringsklachten valt onder de chronische ziekten of soms zelfs onder de auto-immuunziekten. Wanneer acute klachten chronisch zijn geworden zal een homeopathische behandeling langer duren totdat alle klachten zijn verdwenen, dan wanneer je gelijk in een acute fase een homeopathische behandeling inzet.

Klachten bouwen zich op tijdens het leven vandaar dat we bij ouderen de meeste spijsverteringsklachten zien. Maar ook bij pasgeborenen of kinderen kan er al sprake zijn van een spijsverteringsproblematiek of een verstoorde darmfunctie.

Verschillende spijsverteringsklachten

Onderstaande klachten zijn vaak voorkomende spijsverteringsklachten. Het is altijd belangrijk om bij langdurige klachten contact op te nemen met je huisarts.

 • trage of onregelmatige stoelgang
 • obstipatie/ constipatie
 • diarree
 • incontinentie
 • winderigheid
 • misselijkheid
 • brandend maagzuur
 • colitis ulcerosa
 • ziekte van Crohn
 • buikkrampen
 • blindedarmontsteking
 • coeliakie
 • voedselintoleranties
 • wormen
 • parasieten
 • opgeblazen buik
 • infectie met Helicobacter pylori
 • bloed in je ontlasting
 • aambeien
 • buikpijn bij kinderen (i.c.m. reflux)
 • divertikels
 • poliepen

Mogelijke oorzaken van spijsverteringsklachten

Spijsverteringsklachten verhelpen met homeopathie

 • Stress
 • Medicatie
 • Voedselallergie
 • Levensstijl
 • Erfelijke belasting
 • Mentale gezondheid
 • Tekort aan bepaalde mineralen en/of vitamines

Klassieke homeopathie werkt goed bij spijsverteringsklachten

Homeopathie biedt veel mogelijkheden voor het succesvol behandelen van verschillende spijsverteringsklachten. De kracht van de klassieke homeopathie is gelegen in de individuele benadering van de persoon.

Spijsverteringsklachten verhelpen met homeopathie Aanleidingen van spijsverteringsklachten die we in de praktijk tegenkomen zijn voedselintoleranties, erfelijkheid, verdriet, boosheid, mechanisch defect, medicatie, stress of werkdruk.

Voordeel van een homeopatische behandeling bij spijsverteringsklachten is dat behalve de ongemakken in het lichaam ook andere aspecten van de klachten verbeteren. Bijvoorbeeld spanningen nemen af, weerstand en energie nemen toe doordat de spijsvertering beter verloopt. De homeopatische behandeling is ook veilig voor zwangere vrouwen.

Mijn homeopatische aanpak bij spijsverteringsklachten

Bij spijsverteringsklachten is een homeopatische behandeling uitermate geschikt. Het is een natuurlijk geneeswijze die op een zachte manier de kern van het probleem oplost.

Spijsverteringsklachten verhelpen met homeopathieDe homeopatische middelen die ik gebruik zijn 100% natuurlijk. Daardoor heb je niet te maken met vervelende bijwerkingen. Het middel werkt heel krachtig en toch heel mild. De ondersteuning van een paar homeopatische korreltjes doen vaak al heel veel. Dit is mogelijk omdat het de oorzaak van de klacht aanpakt en niet de symptomen onderdrukt. Lees ook de referenties van mijn klanten.

Voor wie werkt homeopathie?

Homeopathie kan bij elke klacht of ziekte doeltreffend worden ingezet. Voor elk mens in al zijn levensfasen, van ongeboren kind tot hoogbejaard. Voor acute en voor chronische ziekten. Omdat homeopathie geen bijwerkingen kent en niet schadelijk is, kan het goed worden ingezet bij zwangerschapsklachten, maar ook bij baby’s en kinderen.

Het vinden van een passend homeopathisch middel bij iemand met spijsverteringsklachten is een complexe bezigheid en kan daarom het beste worden gedaan door een deskundig en erkend homeopathisch behandelaar. Bij spijsverteringsklachten heeft zelfmedicatie niet de voorkeur.

Voordelen van homeopathie bij spijsverteringsklachten

Homeopatische middelen

 • Hebben een natuurlijke werking en werken over het algemeen snel, mild, duurzaam en zonder bijwerkingen
 • Hebben een diepwerkende geneeskracht voor lichamelijke en emotionele klachten, maar onderdrukken ze niet
 • Verbeteren het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam
 • Worden van natuurlijke stoffen gemaakt en zijn niet op dieren getest
 • De mens staat centraal: jouw klacht wordt niet alleen behandeld, maar jij als mens in zijn geheel (lichaam en geest).

Het homeopatisch consult

Om tot een passend homeopatisch middel te komen is het noodzakelijk dat ik je in een consult beter leer kennen en nemen we samen de spijsverteringsklachten goed door. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Een eerste consult duurt daardoor 1 tot 1 ½ uur. Na dit gesprek ga ik de symptomen verzamelen en analyseren en bepaal het meest geschikte homeopatische middel. Meestal geef ik twee of meer korreltjes van het bij jouw passende middel mee, met daarbij een voorschrift hoe deze in te nemen.

Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor 4 tot 6 weken later. In dat consult bespreek ik de reacties op het middel met je en de veranderingen met betrekking tot de spijsverteringsklachten en eventueel andere klachten die we samen hebben besproken.

Praktijk informatie

Spijsverteringsklachten verhelpen met homeopathieMijn praktijk aan huis bevindt zich op de Dahliastraat in Huizen en is goed bereikbaar. Ik heb veel klanten die uit vanuit de omgeving komen: Bussum, Naarden, Blaricum, Laren, Eemnes, Soest en Hilversum.

Verwijzing huisarts niet nodig

Voor een afspraak is een verwijzing van de huisarts of specialist niet nodig. Wanneer je medicijnen gebruikt, is dat over het algemeen geen belemmering voor de behandeling. Er wordt gestart met de homeopatische behandeling naast de bestaande medicatie. Na enkele maanden kan de reguliere medicatie vaak worden afgebouwd (in overleg met huisarts of specialist). Het is alleen wel van belang om te weten welke medicijnen je gebruikt.

Tarieven

Vervolgconsulten (45 min- 1 uur) € 88,-
Uitgebreide intake nieuwe patiënt (van 1,5 – 2 uur) * €120,-
Telefonisch/ acuut consult € 45,-
Verstrekking middel zonder consult € 23,-

*Een eerste consult kan ook over 2 dagen verdeeld worden. Je komt dan 2 maal naar de praktijk binnen 10 dagen. Kosten zijn dan € 60,- per consult.

Deze bedragen zijn inclusief analyse, de homeopatische middelen en tussentijdse ondersteuning. De tarieven kunnen jaarlijks per 1 januari aangepast worden.

Vergoeding van zorgverzekeraar

Het overgrote deel van de zorgverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk de kosten van de homeopatische behandeling. Deze vergoeding is meestal inbegrepen in de aanvullende verzekering en kan van maatschappij tot maatschappij verschillen. Jouw eigen risico wordt niet beïnvloed door een homeopatische behandeling. Daarbij is het van belang dat de homeopaat aangesloten is bij een erkende beroepsvereniging, zoals de NVKH. Ik ben aangesloten bij de NVKH.

De hoogte van de vergoeding hangt af van jouw zorgpolis.

Heb je ondersteuning nodig bij jouw spijsverteringsklachten?

Wil je op een natuurlijke manier behandeld worden zonder bijwerkingen?

Bel, of stuur een e-mail