Homeopathie bij hoofdpijn

Homeopathie bij hoofdpijn inzetten? Heb je of jouw kind veel last van hoofdpijn? Zoveel pijn dat het je sociale leven en levenskwaliteit verstoort? Neem je liever geen geneesmiddelen maar heb je toch het gevoel dat je een steuntje in de rug kan gebruiken? Dan is homeopathie iets voor jou. Homeopathie bij hoofdpijn kan je klachten enorm verhelpen.

Hoofdpijn

Soorten klachten bij hoofdpijn?

Iedereen kent wel de hoofdpijn die van korte duur en onschuldig van aard is en die van zelf over gaat. Spijtig genoeg zijn er ook veel mensen die hoofdpijn hebben die het leven van alledag soms behoorlijk moeilijk maken. Hoofdpijn waarvan de oorzaak niet direct vast te stellen is. Bij migraine en spanningshoofdpijn blijkt namelijk de oorzaak veel moeilijker te achterhalen. Oorzaken die hoofdpijn kunnen veroorzaken kunnen zijn: een voorhoofdsholteontsteking, een hoge bloeddruk, een val of in erge gevallen een hersenaandoening.

Spanningshoofdpijn wordt meestal gelinkt aan stress, overbelasting en een slechte lichaamshouding. De hoofdpijn voelt meestal aan als een strakke band of een doffe druk op de schedel, de slapen of het achterhoofd. De pijn gaat meestal gepaard met gespannen en stijve nekspieren. Ook kinderen en pubers met vermoeide ogen en een slechte houding bij het studeren kunnen nogal eens last hebben van deze spanningshoofdpijn.

Migraine is ongetwijfeld de meest pijnlijke vorm van hoofdpijn. De aanvallen kunnen in duur variëren van een paar uur tot een dag of drie en treden veelal periodiek op. Migraine is meestal kloppend of bonzend van aard, komt vaak aan één kant van het hoofd voor en gaat vaak samen met misselijkheid, overgeven en een gevoeligheid voor licht en geluid. Migraine is voor een deel erfelijk. Het komt in bepaalde families opvallend meer voor dan in andere, en vooral vrouwen hebben er veel last van.

Clusterhoofdpijn wordt gekenmerkt door aanvallen van heftige hoofdpijn die aan één kant van het hoofd, rond het oog zit. De aanvallen komen voor in periodes (clusters) van weken tot maanden.

Menstruale hoofdpijn als gevolg van een verandering in je hormoonspiegel. Je hoofdpijn manifesteert zich dan meestal bij het begin van je cyclus.

Wat kan een homeopathie voor jouw hoofdpijn betekenen?

Klassieke homeopathie werkt goed bij hoofdpijn

Homeopathie biedt veel mogelijkheden voor het succesvol behandelen van verschillende soorten hoofdpijn. De kracht van de klassieke homeopathie is gelegen in de individuele benadering van de persoon. Tijdens het consult worden de (eventuele) aard en omstandigheden van de hoofdpijnklachten goed doorgenomen. Er wordt ook naar de familiaire erfelijke belasting gevraagd. Aanleidingen van hoofdpijnen die we in de praktijk regelmatig tegenkomen zijn verkoudheden, verdriet, boosheid, menstruatie, ovulatie, stress, werkdruk of lichaamshouding.

overspannen en stress symptomen

Voordeel van een homeopatische behandeling bij hoofdpijn is dat behalve de pijn ook andere aspecten van de klachten verbeteren. Bijvoorbeeld spanningen nemen af, weerstand en energie nemen toe, geen bijwerkingen van medicijnen (zoals sufheid). De homeopatische behandeling is ook veilig voor zwangere vrouwen.

Het vinden van een passend homeopathisch geneesmiddel bij iemand met hoofdpijn is een complexe bezigheid en kan daarom het beste worden gedaan door een deskundig en erkend homeopathisch behandelaar. Bij hoofdpijn heeft zelfmedicatie niet de voorkeur.

Mijn homeopatische aanpak bij hoofdpijn

Bij hoofdpijn is een homeopatische behandeling uitermate geschikt. Het is een natuurlijk geneeswijze die op een zachte manier de kern van het probleem oplost.

De homeopatische middelen die ik gebruik zijn 100% natuurlijk. Daardoor heb je niet te maken met vervelende bijwerkingen. Het middel werkt heel krachtig en toch heel mild. De ondersteuning van een paar homeopatische korreltjes doen vaak al heel veel. Dit is mogelijk omdat het de oorzaak van de klacht aanpakt en niet de symptomen onderdrukt.

Voordelen van homeopathie bij hoofdpijn

Homeopatische middelen

  • Hebben een natuurlijke werking en werken over het algemeen snel, mild, duurzaam en zonder bijwerkingen
  • Hebben een diepwerkende geneeskracht voor lichamelijke en emotionele klachten, maar onderdrukken ze niet
  • Verbeteren het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam
  • Worden van natuurlijke stoffen gemaakt en zijn niet op dieren getest
  • De mens staat centraal: jouw klacht wordt niet alleen behandeld, maar jij als mens in zijn geheel (lichaam en geest).

Het homeopatisch consult

Om tot een passend homeopatisch middel te komen is het noodzakelijk dat ik je in een consult beter leer kennen en nemen we samen de hoofdpijn goed door. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Een eerste consult duurt daardoor 1 tot 1 ½ uur. Na dit gesprek ga ik de symptomen verzamelen en analyseren en bepaal het meest geschikte homeopatische middel. Meestal geef ik twee of meer korreltjes van het bij jouw passende middel mee, met daarbij een voorschrift hoe deze in te nemen.

Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor 4 tot 6 weken later. In dat consult bespreek ik de reacties op het middel met je en de veranderingen met betrekking tot de hoofdpijn en eventueel andere klachten die we samen hebben besproken.

Praktijk informatie

Mijn praktijk aan huis bevindt zich op de Dahliastraat in Huizen en is goed bereikbaar. Ik heb veel klanten die uit vanuit de omgeving komen: Bussum, Naarden, Blaricum, Laren, Eemnes, Soest en Hilversum.

Verwijzing huisarts niet nodig

Voor een afspraak is een verwijzing van de huisarts of specialist niet nodig. Wanneer je medicijnen gebruikt, is dat over het algemeen geen belemmering voor de behandeling. Er wordt gestart met de homeopatische behandeling naast de bestaande medicatie. Na enkele maanden kan de reguliere medicatie vaak worden afgebouwd (in overleg met huisarts of specialist). Het is alleen wel van belang om te weten welke medicijnen je gebruikt.

Tarieven

Vervolgconsulten (45 min- 1 uur) € 88,-
Uitgebreide intake nieuwe patiënt (van 1,5 – 2 uur) * €120,-
Telefonisch/ acuut consult € 45,-
Verstrekking middel zonder consult € 23,-

*Een eerste consult kan ook over 2 dagen verdeeld worden. Je komt dan 2 maal naar de praktijk binnen 10 dagen. Kosten zijn dan € 60,- per consult.

Deze bedragen zijn inclusief analyse, de homeopatische middelen en tussentijdse ondersteuning. De tarieven kunnen jaarlijks per 1 januari aangepast worden.

Vergoeding van zorgverzekeraar

Het overgrote deel van de zorgverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk de kosten van de homeopatische behandeling. Deze vergoeding is meestal inbegrepen in de aanvullende verzekering en kan van maatschappij tot maatschappij verschillen. Jouw eigen risico wordt niet beïnvloed door een homeopatische behandeling. Daarbij is het van belang dat de homeopaat aangesloten is bij een erkende beroepsvereniging, zoals de NVKH. Ik ben aangesloten bij de NVKH.

De hoogte van de vergoeding hangt af van jouw zorgpolis.

Heb je last van hoofdpijn?

Wil je meer weten over de homeopatische behandeling bij hoofdpijn?

Bel, of stuur een e-mail