Hooikoorts en homeopathie

Heb je last van hooikoorts? En zou je dit op een natuurlijke manier willen oplossen? 

Heb je last van gezwollen ogen, jeuk aan je gehemelte, vaak niesbuien? Tranende ogen, een brandende keel, doodmoe van het snotteren en niezen? Neem je het liefst geen geneesmiddelen maar heb je toch het gevoel dat je een steuntje in de rug kan gebruiken? Dan is homeopathie bij jouw hooikoorts iets voor jou.

Soorten klachten bij hooikoorts?

Veel voorkomende klachten bij hooikoorts:

 • Niezen en vaak niesbuien
 • Jeuk: van de ogen, neus en het gehemelte
 • Tranende ogen, tranen die etsend kunnen zijn
 • Gezwollen rode ogen
 • Brandende keel, keelpijn
 • Loopneus en later vaak een verstopte neus door zwelling van het neusslijmvlies
 • Vermoeidheid, grieperig, suf

Periodes:

 • Boompollen allergie: februari, maart
 • Graspollen allergie: April, mei, juni

Hoe zit het met het gebruik van homeopatische middelen bij hooikoorts?

Hooikoorts en homeopathie 

Hooikoorts is goed te behandelen met homeopatische middelen. De beste behandeling is met behulp van een constitutiemiddel, dit is een homeopatisch middel dat niet alleen bij de allergische klachten past maar vooral overeenkomt met het totaalbeeld van iemands lichamelijke en emotionele eigenschappen.

Een constitutiebehandeling kan het beste buiten het hooikoortsseizoen gestart worden zodat je tijdens het hooikoortsseizoen geen last meer hebt. Tijdens het seizoen, als de klachten op hun hoogtepunt zijn, is een pollenkuur behandelingen meer op zijn plaats.

Hooikoorts oplossen met een pollenkuur

Gelukkig is er in de homeopathie een goedkope en heel simpele oplossing voor hooikoorts: de Pollenkuur. Veel pollen van bomen, grassen en struiken die het hele jaar door in de lucht zweven en in heel Europa voorkomen zijn hierin verwerkt.

Deze kuur bestaat uit 4 potenties (sterktes) en hebben mensen die al decennia last hadden van hooikoorts prachtig geholpen. Hun gevoeligheid voor pollen, grassen en struiken is sterk verminderd. Een pollenkuur, inclusief de beschrijving hoe de middelen in te nemen, kun je bij mij bestellen zonder een consult.

Homeopatische constitutie behandeling

Mocht je geen baat hebben met deze pollenkuur dan hoor je bij de 10% van de mensen die niet op de kuur reageren. Je kunt dan kiezen voor een homeopathische constitutie behandeling. Om tot een passend homeopatisch middel te komen is het noodzakelijk dat ik je in een consult beter leer kennen en worden jouw hooikoorts klachten goed uitgevraagd. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Een eerste consult duurt daardoor 1 tot 1 ½ uur. Na dit gesprek ga ik de symptomen verzamelen en analyseren en bepaal het meest geschikte homeopatische middel.

Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor 4 tot 6 weken later. In dat consult bespreek ik de reacties op het middel met je en de veranderingen met betrekking tot jouw hooikoorts.

Voorbeelden van middelen die acuut ingezet kunnen worden

Pollenkuur (pollen van bomen, grassen en struiken)|
Tijdens het hooikoortsseizoen in te zetten.

Allium cepa (de ui)
Waterige neusloop zonder veel niezen, brandende neus en oogleden.

Euphrasia (de ogentroost)
Overvloedige uitscheiding uit neus en ogen, brandende en opgezette oogleden.

Sabadilla (het nieskruid)
Krampachtig niezen met loopneus en rode, waterige ogen, jeuk in de neus, overgevoeligheid voor geuren.

Voor wie werkt homeopathie?

Homeopathie kan bij elke klacht of ziekte doeltreffend worden ingezet. Voor elke mens in al zijn levensfasen, van ongeboren kind tot hoogbejaarde. Voor acute en voor chronische ziekten. Omdat homeopathie geen bijwerkingen kent en niet schadelijk is, kan het goed worden ingezet bij zwangerschapsklachten, maar ook bij baby’s en kinderen.

Het vinden van een passend homeopathisch middel bij iemand met chronische verkoudheid of hooikoorts kan een complexe bezigheid zijn. Je kunt dit beste laten doen door een deskundig en erkend homeopathisch behandelaar.

Voordelen van homeopathie bij hooikoorts

Homeopatische middelen

 • Hebben een natuurlijke werking en werken over het algemeen snel, mild, duurzaam en zonder bijwerkingen
 • Hebben een diepwerkende geneeskracht voor lichamelijke en emotionele klachten, maar onderdrukken ze niet
 • Verbeteren het zelf genezend vermogen van jouw lichaam
 • Worden van natuurlijke stoffen gemaakt en zijn niet op dieren getest
 • De mens staat centraal: jouw klacht wordt niet alleen behandeld, maar jij als mens in zijn geheel (lichaam en geest).

Praktijk informatie

Mijn praktijk aan huis bevindt zich op de Dahliastraat in Huizen en is goed bereikbaar. Ik heb veel klanten die uit vanuit de omgeving komen: Bussum, Naarden, Blaricum, Laren, Eemnes, Soest, Bunschoten, Hilversum en Almere.

Verwijzing huisarts niet nodig

Voor een afspraak of een pollenkuur is een verwijzing van de huisarts of specialist niet nodig. Wanneer je medicijnen gebruikt is dat over het algemeen geen belemmering voor de behandeling. Er wordt gestart met de homeopatische behandeling naast de bestaande medicatie. Na enkele maanden kan de reguliere medicatie vaak worden afgebouwd (in overleg met huisarts of specialist). Het is alleen wel van belang om te weten welke medicijnen je gebruikt.

Heb je last van hooikoorts?

Wil je dit op een natuurlijke manier met homeopathie oplossen?

Bel, of stuur een e-mail