Hooikoorts en homeopathie

Heb je last van hooikoorts? En zou je dit op een natuurlijke manier willen oplossen? 

Heb je last van gezwollen ogen, jeuk aan je gehemelte, vaak niesbuien? Tranende ogen, een brandende keel, doodmoe van het snotteren en niezen? Neem je het liefst geen geneesmiddelen maar heb je toch het gevoel dat je een steuntje in de rug kan gebruiken? Dan is homeopathie bij jouw hooikoorts iets voor jou.

Soorten klachten bij hooikoorts?

Veel voorkomende klachten bij hooikoorts:

 • Niezen en vaak niesbuien
 • Jeuk: van de ogen, neus en het gehemelte
 • Tranende ogen, tranen die etsend kunnen zijn
 • Gezwollen rode ogen
 • Brandende keel, keelpijn
 • Loopneus en later vaak een verstopte neus door zwelling van het neusslijmvlies
 • Vermoeidheid, grieperig, suf

Periodes:

 • Boompollen allergie: februari, maart
 • Graspollen allergie: April, mei, juni

Hoe zit het met het gebruik van homeopatische middelen bij hooikoorts?

Hooikoorts en homeopathie 

Hooikoorts is goed te behandelen met homeopatische middelen. De beste behandeling is met behulp van een constitutiemiddel, dit is een homeopatisch middel dat niet alleen bij de allergische klachten past maar vooral overeenkomt met het totaalbeeld van iemands lichamelijke en emotionele eigenschappen.

Een constitutiebehandeling kan het beste buiten het hooikoortsseizoen gestart worden zodat je tijdens het hooikoortsseizoen geen last meer hebt. Tijdens het seizoen, als de klachten op hun hoogtepunt zijn, is een pollenkuur of acute behandelingen meer op zijn plaats.

Homeopatische constitutie behandeling

Om tot een passend homeopatisch middel te komen is het noodzakelijk dat ik je in een consult beter leer kennen en worden jouw hooikoorts klachten goed uitgevraagd. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Een eerste consult duurt daardoor 1 tot 1 ½ uur. Na dit gesprek ga ik de symptomen verzamelen en analyseren en bepaal het meest geschikte homeopatische middel.

Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor 4 tot 6 weken later. In dat consult bespreek ik de reacties op het middel met je en de veranderingen met betrekking tot jouw hooikoorts.

Middelen die acuut ingezet kunnen worden

Er zijn heel veel verschillenden homeopatische middelen die je kunt inzetten bij acute hooikoorts aanvallen. Als homeopaat mogen we geen middelen noemen i.v.m. de geneesmiddelen wet. Elk homeopathisch middel heeft zijn eigen specifieke uittingen.

Herkenbare symptomen en oorzaken van hooikoorts zijn:

 • hooikoorts door pollen van bomen, grassen en struiken; homeopatische middelen tijdens het hooikoortsseizoen in te zetten
 • Waterige neusloop zonder veel niezen, brandende neus en oogleden
 • Overvloedige uitscheiding uit neus en ogen, brandende en opgezette oogleden
 • Krampachtig niezen met loopneus en rode, waterige ogen, jeuk in de neus, overgevoeligheid voor geuren
 • etc.

Voor wie werkt homeopathie?

Homeopathie kan bij elke klacht of ziekte doeltreffend worden ingezet. Voor elk mens in al zijn levensfasen, van ongeboren kind tot hoogbejaard. Voor acute en voor chronische ziekten. Omdat homeopathie geen bijwerkingen kent en niet schadelijk is, kan het goed worden ingezet bij zwangerschapsklachten, maar ook bij baby’s en kinderen.

Het vinden van een passend homeopathisch middel bij iemand met chronische verkoudheid of hooikoorts kan een complexe bezigheid zijn. Je kunt dit beste laten doen door een deskundig en erkend homeopathisch behandelaar.

Voordelen van homeopathie bij hooikoorts

Homeopatische middelen

 • Hebben een natuurlijke werking en werken over het algemeen snel, mild, duurzaam en zonder bijwerkingen
 • Hebben een diepwerkende geneeskracht voor lichamelijke en emotionele klachten, maar onderdrukken ze niet
 • Verbeteren het zelf genezend vermogen van jouw lichaam
 • Worden van natuurlijke stoffen gemaakt en zijn niet op dieren getest
 • De mens staat centraal: jouw klacht wordt niet alleen behandeld, maar jij als mens in zijn geheel (lichaam en geest).

Praktijk informatie

Mijn praktijk aan huis bevindt zich op de Dahliastraat in Huizen en is goed bereikbaar. Ik heb veel klanten die uit vanuit de omgeving komen: Bussum, Naarden, Blaricum, Laren, Eemnes, Soest, Bunschoten, Hilversum en Almere.

Tarieven

Vervolgconsulten (45 min- 1 uur) € 88,-
Uitgebreide intake nieuwe patiënt (van 1,5 – 2 uur) * €120,-
Telefonisch/ acuut consult € 45,-
Hooikoorts middel zonder consult € 20,-

*Een eerste consult kan ook over 2 dagen verdeeld worden. Je komt dan 2 maal naar de praktijk binnen 10 dagen. Kosten zijn dan € 60,- per consult.

Deze bedragen zijn inclusief analyse, de homeopatische middelen en tussentijdse ondersteuning. De tarieven kunnen jaarlijks per 1 januari aangepast worden.

Verwijzing huisarts niet nodig

Voor een afspraak of een pollenkuur is een verwijzing van de huisarts of specialist niet nodig. Wanneer je medicijnen gebruikt is dat over het algemeen geen belemmering voor de behandeling. Er wordt gestart met de homeopatische behandeling naast de bestaande medicatie. Na enkele maanden kan de reguliere medicatie vaak worden afgebouwd (in overleg met huisarts of specialist). Het is alleen wel van belang om te weten welke medicijnen je gebruikt.

Heb je last van hooikoorts?

Wil je dit op een natuurlijke manier met homeopathie oplossen?

Bel, of stuur een e-mail