Nervositeit en spanningsklachten verhelpen

Wil je de oorzaak van jouw nervositeit, spanningsklachten anders aanpakken. Wil je er volledig van af? Dan is homeopathie iets voor jou. Homeopathie kan je op een natuurlijke en blijvende manier van jouw nervositeit en spanningsklachten afhelpen.

Hoe doen we dat?

Door homeopatische middelen in te zetten die specifiek afgestemd zijn op jouw persoonskenmerken kunnen we de oorzaak van jouw nervositeit en spanningsklachten aanpakken. We zetten middelen in die je anders laten omgaan met spanningen en stress. Waardoor jouw klachten niet worden onderdrukt, maar juist verdwijnen.

Specifieke homeopathische middelen tegen nervositeit en spanningen zijn o.a. Nux vomica, Ignatia, Arsenicum Album, Pulsatilla, Phosphorus, Lachesis. Welk middel het beste werkzaam is tegen nervositeit/ stress bij jou, hangt mede af van het geneesmiddelbeeld of welk persoonlijkheidstype je bent.

Soorten klachten bij nervositeit, spanningsklachten?

Wanneer je aan te veel spanningen blootstaat of een periode van grote drukte ervaart, herken je een aantal van onderstaande symptomen waarschijnlijk maar al te goed.

Lichamelijke klachten
Je ervaart een snelle pols/ hartslag, je hebt last van een hoge ademhaling, hyperventilatie, duizelingen, gebrek aan eetlust, hoofdpijn, maagklachten, spierpijn en rugklachten. Ook kun je last hebben van je spijsvertering en verminderde eetlust.

Geestelijke klachten
Je voelt je onrustig en of zenuwachtig, bent sneller geïrriteerd, al jouw zintuigen zijn overmatig alert, je ziet veel beren op de weg of maakt je veel zorgen, je slaapt slecht, je kunt je moeilijk concentreren.  

Al deze spanningsklachten zijn in feite waarschuwingen van jouw lichaam. Wie deze signalen negeert, en niet op zoek gaat naar de oorzaak, kan last krijgen van ernstiger verschijnselen, zoals overspannenheid of hyperventilatie.

Oorzaken van nervositeit en spanningsklachten?

Nervositeit is een reactie van het lichaam op invloeden van buitenaf zoals stress of overmatig harde geluidsprikkels, of op emoties zoals onverwerkt verdriet, opgekropte boosheid, faalangst en onzekerheid. Ook problemen in relaties of op het werk kunnen spanningen veroorzaken.

Niet alle spanningen zijn te vermijden. Tragische gebeurtenissen, zoals het overlijden van een naaste, kunnen zeer diep ingrijpen op het gevoelsleven. In de meeste gevallen komt de geestelijke balans na enige tijd weer in evenwicht. Maar er kunnen ook momenten in je leven zijn waardoor alles te veel voelt en je niet meer weet hoe je met je klachten om moet gaan. Het groeit je boven je pet. Een homeopatische behandeling zou dan uitermate geschikt kunnen zijn. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak en nemen de klachten goed door zodat we de juiste homeopatische middelen kunnen worden ingezet.

Reactie van een klant
Zo fijn dat Ilonka mijn homeopaat is. Zij neemt alle tijd voor me (zorgt dat ik me gehoord, gezien en gesteund voel), heeft een oprecht luisterend oor, staat altijd voor me klaar en haar kennis is enorm.

Wat kun je zelf doen?

Het is verstandig zo snel mogelijk te gaan luisteren naar wat je lichaam nodig heeft. Dit kan voor iedere persoon verschillend zijn. Hieronder een aantal tips:

 • Beperk waar mogelijk de prikkels die op je afkomen. Stilte kan uiterst weldadig werken.
 • Neem vooral de tijd om regelmatig te ontspannen. Zeg vaker nee.
 • Zoek activiteiten waarbij je kunt ontspannen, zoals een wandeling in de frisse lucht, yoga/ meditatie, een saunabezoek of een lichaamsmassage. Ook een dagelijks warm bad werkt heel ontspannend.

                

 • Zet een avond de televisie uit en luister naar muziek of pak een boek dat je al heel lang hebt willen lezen
 • Met iemand praten over je problemen of spanningen kan een heilzaam effect hebben.
 • Zorg ook voor voldoende nachtrust
 • Sporten verbetert niet alleen jouw lichamelijk conditie het geeft ook afleiding en ontspanning.
 • Gezonde voeding eten. Zorg ervoor dat je voldoende groenten, fruit, vezels, vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Vooral mineralen zijn onmisbaar voor het zenuwstelsel.
 • Vermijd zo veel mogelijk cafeïne en nicotine. Cafeïne heeft als eigenschap dat het je nerveus kan maken, hartkloppingen geeft, de bloeddruk verhoogt en slapeloosheid veroorzaakt. Nicotine veroorzaakt nerveuze hartkloppingen en duizeligheid. (Stoppen met roken kan ook goed met homeopatische middelen begeleid worden).

Klassieke homeopathie werkt goed bij nervositeit en spanningsklachten

Homeopathie biedt veel mogelijkheden voor het succesvol behandelen van nervositeit en spanningsklachten. De kracht van de klassieke homeopathie is gelegen in de individuele benadering van de persoon. Tijdens het consult worden de aard en omstandigheden van de nervositeit en spanningsklachten goed doorgenomen. Er wordt ook naar de familiaire erfelijke belasting gevraagd. Aanleidingen van nervositeit en spanningsklachten die we in de praktijk tegenkomen zijn verdriet, boosheid, onzekerheid, menstruatie periode, menopauze, conflict op het werk of werkdruk.

Voordeel van een homeopatische behandeling bij nervositeit en spanningsklachten is dat behalve de spanningen ook andere aspecten van de klachten verbeteren. Bijvoorbeeld emoties nemen af, je staat zeker in het leven, conflicten kun je beter hanteren, weerstand en energie nemen toe, geen bijwerkingen van medicijnen (zoals sufheid). De homeopatische behandeling is ook veilig voor zwangere vrouwen.

Het vinden van een passend homeopathisch middel bij iemand met nervositeit en spanningsklachten is een complexe bezigheid en kan daarom het beste worden gedaan door een deskundig en erkend homeopathisch behandelaar.

Voor wie werkt homeopathie?

Homeopathie kan bij elke klacht of ziekte doeltreffend worden ingezet. Voor elk mens in al zijn levensfasen, van ongeboren kind tot hoogbejaard. Voor acute en voor chronische ziekten. Omdat homeopathie geen bijwerkingen kent en niet schadelijk is, kan het goed worden ingezet bij zwangerschapsklachten, maar ook bij baby’s en kinderen.

Voordelen van homeopathie bij nervositeit en spanningsklachten

De homeopatische middelen die ik gebruik zijn 100% natuurlijk. Daardoor heb je niet te maken met vervelende bijwerkingen. Het middel werkt heel krachtig en toch heel mild. De ondersteuning van een paar homeopatische korreltjes doen vaak al heel veel. Dit is mogelijk omdat het de oorzaak van de klacht aanpakt en niet de symptomen onderdrukt.

Homeopatische middelen

 • Hebben een natuurlijke werking en werken over het algemeen snel, mild, duurzaam en zonder bijwerkingen
 • Hebben een diepwerkende geneeskracht voor lichamelijke en emotionele klachten, maar onderdrukken ze niet
 • Verbeteren het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam
 • Worden van natuurlijke stoffen gemaakt en zijn niet op dieren getest
 • De mens staat centraal: jouw klacht wordt niet alleen behandeld, maar jij als mens in zijn geheel (lichaam en geest).

Mijn homeopatische aanpak bij nervositeit en spanningsklachten

Als homeopaat heb ik al vele mensen mogen helpen met klachten t.g.v. nervositeit en spanningsklachten. Meestal tot grote tevredenheid.

Om tot een passend homeopatisch middel te komen is het noodzakelijk dat ik je in een consult beter leer kennen en nemen we samen de nervositeit en spanningsklachten goed door. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Een eerste consult duurt daardoor 1 tot 1 ½ uur. Na dit gesprek ga ik de symptomen verzamelen en analyseren en bepaal het meest geschikte homeopatische middel. Meestal geef ik twee of meer korreltjes van het bij jouw passende middel mee, met daarbij een voorschrift hoe deze in te nemen.

Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor 4 tot 6 weken later. In dat consult bespreek ik de reacties op het middel met je en de veranderingen met betrekking tot de nervositeit en spanningsklachten en eventueel andere klachten die we samen hebben besproken.

Lees ook de referenties van mijn klanten.

Praktijk informatie

Mijn praktijk aan huis bevindt zich op de Dahliastraat in Huizen en is goed bereikbaar. Ik heb veel klanten die uit vanuit de omgeving komen: Bussum, Naarden, Blaricum, Laren, Eemnes, Soest en Hilversum.

Verwijzing huisarts niet nodig

Voor een afspraak is een verwijzing van de huisarts of specialist niet nodig. Wanneer je medicijnen gebruikt, is dat over het algemeen geen belemmering voor de behandeling. Er wordt gestart met de homeopatische behandeling naast de bestaande medicatie. Na enkele maanden kan de reguliere medicatie vaak worden afgebouwd (in overleg met huisarts of specialist). Het is alleen wel van belang om te weten welke medicijnen je gebruikt.

Tarieven

Vervolgconsulten (45 min- 1 uur) € 88,-
Uitgebreide intake nieuwe patiënt (van 1,5 – 2 uur) * €120,-
Telefonisch/ acuut consult € 45,-
Verstrekking middel zonder consult € 23,-

*Een eerste consult kan ook over 2 dagen verdeeld worden. Je komt dan 2 maal naar de praktijk binnen 10 dagen. Kosten zijn dan € 60,- per consult.

*Een eerste consult kan ook over 2 dagen verdeeld worden. Je komt dan 2 maal naar de praktijk binnen 10 dagen. Kosten zijn dan € 60,- per consult.

Deze bedragen zijn inclusief analyse, de homeopatische middelen en tussentijdse ondersteuning. De tarieven kunnen jaarlijks per 1 januari aangepast worden.

Vergoeding van zorgverzekeraar

Het overgrote deel van de zorgverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk de kosten van de homeopatische behandeling. Deze vergoeding is meestal inbegrepen in de aanvullende verzekering en kan van maatschappij tot maatschappij verschillen. Jouw eigen risico wordt niet beïnvloed door een homeopatische behandeling. Daarbij is het van belang dat de homeopaat aangesloten is bij een erkende beroepsvereniging, zoals de NVKH. Ik ben aangesloten bij de NVKH.

De hoogte van de vergoeding hangt af van jouw zorgpolis.

Heb je ondersteuning nodig bij jouw klachten?

Wil je op een natuurlijke manier behandeld worden zonder bijwerkingen?

Bel, of stuur een e-mail