Homeopathie bij angsten

Heeft jouw kind last van angst en je wilt dit op een natuurlijk manier oplossen?

Heeft jouw kind last van angst? Is het bang voor het donker? Slangen? Bang voor de mening of kritiek van anderen? Heeft het last van faalangst of paniekaanvallen? Gevoel de controle te verliezen? Maakt het zich overmatig zorgen over alledaagse dingen? Kan het piekeren en tobben niet stoppen? Gedraagt het zich daardoor nerveus en gespannen? Overheerst de angst zijn hele denken en handelen? Geef je jouw kind liever geen geneesmiddelen maar heb je toch het gevoel dat hij/zij een steuntje in de rug kan gebruiken? Dan is homeopathie iets voor jouw kind. Homeopathie kan kinderen goed helpen bij angsten.

Soorten klachten bij angst?

Iedereen is wel eens bang of angstig. Angst is een natuurlijke reactie bij gevaar. Maar als je kind angstig is als er geen werkelijk gevaar is of als het zijn/ haar dagelijkse leven beïnvloedt dan kan dat heel vervelend zijn. Ze kunnen vaak te maken hebben met een gevoel van dreiging of naderend onheil en gedragen zich vaak nerveus en gespannen. Ze hebben moeite om tot rust te komen. Doordat ze op hun angsten gefocust zijn, wordt het bijna onmogelijk om nog aan iets anders te denken. De angst overheerst op dat ogenblik hun hele denken en handelen.

Hoe zit het met het gebruik van homeopatische middelen bij angsten? Welke klachten kun je met Klassieke homeopathie behandelen?

Klassieke homeopathie werkt goed bij angsten

Homeopathie biedt veel mogelijkheden voor het succesvol behandelen van angsten bij kinderen, maar ook bij volwassenen. De kracht van de klassieke homeopathie is gelegen in de individuele benadering van de persoon. Als homeopaat richt ik me niet alleen op de angst van jouw kind, maar ook op de oorzaak van de angst of onrust. Met een goed gekozen homeopatisch middel kan de rust snel weer terugkeren.

De symptomen die veroorzaakt kunnen worden door angst zijn:

 • Versnelde hartslag
 • Pijn in de borst
 • Misselijkheid
 • Zweverigheid
 • Angst om krankzinnig te worden
 • Angst om de controle te verliezen
 • Rillingen
 • Hoofdpijn
 • Transpireren
 • Benauwdheid
 • Rusteloosheid
 • Slaapproblemen

Mijn homeopatische aanpak bij angst

Bij angsten is een homeopatische behandeling uitermate geschikt. Het is een natuurlijk geneeswijze die op een zachte manier de kern van het probleem oplost.

De homeopathische middelen die ik gebruik zijn 100% natuurlijk. Daardoor heb je niet te maken met vervelende bijwerkingen. Het middel werkt heel krachtig en toch heel mild. De ondersteuning van een paar homeopatische korreltjes doet vaak al heel veel. Dit is mogelijk, doordat het de oorzaak van de klacht aanpakt en niet de symptomen onderdrukt.

Voordelen van homeopathie bij angst

Homeopatische middelen

 • Hebben een natuurlijke werking en werken over het algemeen snel, mild, duurzaam en zonder bijwerkingen
 • Hebben een diepwerkende geneeskracht voor lichamelijke en emotionele klachten, maar onderdrukken ze niet
 • Verbeteren het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam
 • Worden van natuurlijke stoffen gemaakt en zijn niet op dieren getest
 • De mens staat centraal: jouw klacht wordt niet alleen behandeld, maar jij als mens in zijn geheel (lichaam en geest).

Het homeopatisch consult

Om tot een passend homeopatisch middel te komen, is het noodzakelijk dat ik jouw kind in een consult beter leer kennen en nemen we samen de angst van jouw kind goed door. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Een eerste consult duurt daardoor 1 tot 1 ½ uur. Na dit gesprek ga ik de symptomen verzamelen en analyseren en bepaal het meest geschikte homeopatische middel. Meestal geef ik twee of meer korreltjes van het bij jouw kind passende middel mee, met daarbij een voorschrift hoe deze in te nemen.

Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor 4 tot 6 weken later. In dat consult bespreek ik de reacties op het middel met je en de veranderingen met betrekking tot de angst van jouw kind.

Praktijk informatie

Mijn praktijk aan huis bevindt zich op de Dahliastraat in Huizen en is goed bereikbaar. Ik heb veel klanten die uit vanuit de omgeving komen: Bussum, Naarden, Blaricum, Laren, Eemnes, Soest, Bunschoten, Hilversum en Almere.

Verwijzing huisarts niet nodig

Voor een afspraak is geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Wanneer je medicijnen gebruikt is dat over het algemeen geen belemmering voor de behandeling. Er wordt gestart met de homeopatische behandeling naast de bestaande medicatie. Na enkele maanden kan de reguliere medicatie vaak worden afgebouwd (in overleg met huisarts of specialist). Het is alleen wel van belang om te weten welke medicijnen je gebruikt.

Tarieven

Vervolgconsulten (45 min- 1 uur) € 88,-
Uitgebreide intake nieuwe patiënt (van 1,5 – 2 uur) * €120,-
Telefonisch/ acuut consult € 45,-
Verstrekking middel zonder consult € 23,-

*Een eerste consult kan ook over 2 dagen verdeeld worden. Je komt dan 2 maal naar de praktijk binnen 10 dagen. Kosten zijn dan € 60,- per consult.

Deze bedragen zijn inclusief analyse, de homeopatische middelen en tussentijdse ondersteuning. De tarieven kunnen jaarlijks per 1 januari aangepast worden.

Vergoeding van zorgverzekeraar

Het overgrote deel van de zorgverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk de kosten van de homeopatische behandeling. Deze vergoeding is meestal inbegrepen in de aanvullende verzekering en kan van maatschappij tot maatschappij verschillen. Jouw eigen risico wordt niet beïnvloed door een homeopatische behandeling. Daarbij is het van belang dat de homeopaat aangesloten is bij een erkende beroepsvereniging, zoals de NVKH.

De hoogte van de vergoeding hangt af van jouw zorgpolis.

Heeft jouw kind last van angst?

Kan daardoor niet meer goed functioneren?

Meer informatie of wil je een afspraak maken? Bel, of stuur een email