Homeopatische middelen

Homeopathie is een geneeskunst waarbij het zelfherstellend vermogen van de mens op natuurlijke wijze wordt gestimuleerd.

Homeopathie bestaat al zo’n 200 jaar en kent duizenden homeopatische middelen die zijn gemaakt van planten, mineralen en dieren. Ieder mens beschikt over de kracht tot zelfgenezing. Als een ziekte niet vanzelf geneest en het lichaam de kracht niet heeft om het zelfgenezend vermogen aan te spreken, dan heeft het lichaam een duwtje in de goede richting nodig.

homeopatische middelen

Homeopathie is een milde methode om deze kracht van zelfgenezing in werking te zetten. Het juiste homeopatische middel is uitstekend geschikt om dit ‘duwtje’ te geven.

Zelfgenezend vermogen

Het zelfgenezend vermogen zorgt ervoor dat mensen normaal gesproken met een beetje rust of aandacht vanzelf weer genezen van bepaalde ziektes of aandoeningen. Denk maar eens aan een wond, verkoudheid of een griep. Soms is dit zelfgenezend vermogen echter ontregeld en lukt het ons lichaam niet goed om op eigen kracht te herstellen en blijven klachten aanhouden.

Het zelfgenezend vermogen is in de vergetelheid geraakt. Heb je griep, hoofdpijn of koorts, dan is de eerste reactie een paracetamol of antibiotica en het probleem lijkt hiermee opgelost. Maar in de praktijk werkt het toch vaak niet zo simpel. Na een poosje komt de klacht terug en ga je je toch afvragen wat daarvan de oorzaak is.

Ga je met deze klachten naar een klassiek homeopaat, dan richt deze zich niet op het bestrijden van jouw klachten, maar op het verbeteren van het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam. Het lichaam heeft een zetje nodig om weer in balans te komen om zelf de klacht te kunnen bestrijden. Homeopatische middelen onderdrukken de klacht niet maar pakken de oorzaak van die klacht aan.

Behandeling van de gehele mens

De keuze van het meest passende homeopatische middel is strikt individueel bepaald. Al lijken jouw klachten op het eerste gezicht op die van een ander, je ervaart ze op jouw eigen manier. Dit betekent dat ik als homeopaat, naast jouw klachten, ook de kenmerken die jou tot een uniek individu maken meeneem in mijn overwegingen om tot het meest passende homeopatische middel te komen.

Hoe pakken homeopatische middelen klachten aan?

Kun je zien op onderstaande video waarbij eenvoudig (wel in het Engels) wordt uitgelegd hoe homeopathie werkt.

Voor wie werkt homeopathie?

Homeopathie kan bij elke klacht of ziekte doeltreffend worden ingezet. Voor elk mens in al zijn levensfasen, van ongeboren kind tot hoogbejaard. Voor acute en voor chronische ziekten. Omdat homeopathie geen bijwerkingen kent en niet schadelijk is, kan het goed worden ingezet bij zwangerschapsklachten, maar ook bij baby’s en kinderen.

Het vinden van een passend homeopathisch middel is een complexe bezigheid en kan daarom het beste worden gedaan door een deskundig en erkend homeopathisch behandelaar.

Homeopathische middelen wetenschappelijk bewezen

Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat homeopathische middelen werkzaam zijn bij vele kwalen en aandoeningen. Ook is er bijzonder veel casuïstiek over de werking van de homeopatische middelen. De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland heeft o.a. een aantal onderzoeken verzameld en laten vertalen. Het aantal onderzoeken zal regelmatig worden uitgebreid.  Verschillende website waar je deze onderzoeken kunt vinden zijn:

Interessante websites over klassieke homeopathie en gezondheid

Meer interessante informatie over klassieke homeopathie is o.a. te vinden op de volgende websites:

                     Afbeeldingsresultaat voor logo ik kies natuurlijk

Afbeeldingsresultaat voor logo vereniging homeopathieHomeopatische middelen worden van natuurlijke stoffen gemaakt.

Deze zijn getest op gezonde mensen en niet op dieren. Meer weten?

Neem contact op