Depressie bij kinderen

Heeft jouw kind / puber last van een depressie en kan het een steuntje in de rug gebruiken?

Heeft jouw kind of puber last van prikkelbaarheid en nergens zin in? Moeite met contact maken met anderen en negatieve gedachten over zichzelf? Schoolproblemen? Heb je als ouder weleens gedacht aan een depressie? Geef je jouw kind of puber liever geen geneesmiddelen maar heb je toch het gevoel dat hij/zij een steuntje in de rug kan gebruiken? Dan is homeopathie iets voor jouw kind. Homeopathie kan heel goed helpen bij depressie bij kinderen.

Soorten klachten bij depressie?

Vanaf de puberteit komt depressie meer bij meisjes dan bij jongens voor. Signalen die op een depressie wijzen, zijn niet altijd zichtbaar en spelen zich vaak in het hoofd en het hart van het kind of de puber af. Vaak worden signalen overschaduwd door andere gedragsproblemen, die op het eerste oog niets met depressie te maken hebben.

De stemming van depressieve kinderen is vaak mat en prikkelbaar. Negatieve gedachten die vaak onrealistisch zijn, over zichzelf, het uiterlijk of de toekomst, komen veelvuldig voor bij tieners. Ze trekken zich veelal extreem terug, hebben moeilijkheden in het contact met anderen, hebben vaak schoolproblemen, gaan heel ‘stoer’ doen, of laten juist veel agressie zien. Dit kan zich uiten in pesten of er niet bij horen. Jonge depressieve kinderen zijn vaak angstig voor verlies en laten weinig speelsheid zien.

Bij de meeste depressieve kinderen komen regelmatig vage, onverklaarbare lichamelijke klachten voor, zoals hoofdpijn, buikpijn, spierpijn of zich niet lekker voelen.

Hoe zit het met het gebruik van homeopatische middelen bij depressie? Welke klachten kun je met Klassieke homeopathie behandelen?

Klassieke homeopathie werkt goed bij depressie

Homeopathie biedt veel mogelijkheden voor het succesvol behandelen van een depressie bij kinderen, maar ook bij volwassenen. De kracht van de klassieke homeopathie is gelegen in de individuele benadering van de persoon. Als homeopaat richt ik me niet alleen op de depressie van jouw kind/puber, maar ook op het verbeteren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam van jouw kind. Zijn/haar lichaam heeft een zetje nodig om weer in balans te komen om de depressie te kunnen bestrijden.

Niet alle onderstaande klachten behoeven voor te komen bij een depressie.

 • Snel (onterecht) schuldig en onbemind voelen
 • Plotselinge gedragsverandering, gedragsproblemen
 • Matte, drukke en prikkelbare stemming
 • Negatieve gedachten over zichzelf, het uiterlijk of de toekomst
 • Zeer sociaal wenselijk gedrag en afhankelijkheid
 • Problemen met sociale contacten (vermijdt deze)
 • Schoolprestaties nemen af
 • Eet- en slaapproblemen
 • Pesten
 • Er niet bij horen
 • Weinig speelsheid
 • Plotselinge huilbuien
 • Bedplassen
 • Nachtmerries
 • Slapeloosheid
 • Vage hoofdpijn, buikpijn, spierpijn

Mijn homeopatische aanpak bij depressie

Bij depressie is een homeopatische behandeling uitermate geschikt. Het is een natuurlijk geneeswijze die op een zachte manier de kern van het probleem oplost.

De homeopathische middelen die ik gebruik zijn 100% natuurlijk. Daardoor heb je niet te maken met vervelende bijwerkingen. Het middel werkt heel krachtig en toch heel mild. De ondersteuning van een paar homeopatische korreltjes doet vaak al heel veel. Dit is mogelijk, doordat het de oorzaak van de klacht aanpakt en niet de symptomen onderdrukt.

Voordelen van homeopathie bij een depressie

Homeopatische middelen

 • Hebben een natuurlijke werking en werken over het algemeen snel, mild, duurzaam en zonder bijwerkingen
 • Hebben een diepwerkende geneeskracht voor lichamelijke en emotionele klachten, maar onderdrukken ze niet
 • Verbeteren het zelfgenezend vermogen van jouw kind zijn lichaam
 • Worden van natuurlijke stoffen gemaakt en zijn niet op dieren getest
 • De mens staat centraal: de klacht van jouw kind wordt niet alleen behandeld, maar jouw kind in zijn geheel (lichaam en geest).

Het homeopatisch consult

Om tot een passend homeopatisch middel te komen, is het noodzakelijk dat ik jouw kind in een consult beter leer kennen en nemen we samen de depressie goed door. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Een eerste consult duurt daardoor 1 tot 1 ½ uur. Na dit gesprek ga ik de symptomen verzamelen en analyseren en bepaal het meest geschikte homeopatische middel. Meestal geef ik twee of meer korreltjes van het bij jouw kind passende middel mee, met daarbij een voorschrift hoe deze in te nemen.

Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor 4 tot 6 weken later. In dat consult bespreek ik met jou de reacties op het middel en de veranderingen die je gemerkt hebt met betrekking tot de depressiviteit van jouw kind.

Praktijk informatie

Mijn praktijk aan huis bevindt zich op de Dahliastraat in Huizen en is goed bereikbaar. Ik heb veel klanten die uit vanuit de omgeving komen: Bussum, Naarden, Blaricum, Laren, Eemnes, Soest, Bunschoten, Hilversum en Almere.

Verwijzing huisarts niet nodig

Voor een afspraak is geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Wel is het goed jouw huisarts op de hoogte stellen van de aanwezige depressie. Wanneer je medicijnen gebruikt is dat over het algemeen geen belemmering voor de behandeling. Er wordt gestart met de homeopatische behandeling naast de bestaande medicatie. Na enkele maanden kan de reguliere medicatie vaak worden afgebouwd (in overleg met huisarts of specialist). Het is alleen wel van belang om te weten welke medicijnen je gebruikt.

Heeft jouw kind/ puber last van depressieve klachten?

Wil je dit op een natuurlijke en milde manier oplossen?

Heb je meer informatie nodig of wil je een afspraak maken. Bel, of stuur een e-mail