Homeopathie voor vrouwen

Homeopathie voor vrouwen kan juist bij hormonale problemen heel veel verlichting geven.

Heb je last van terugkerende klachten rondom de zwangerschap, menstruatie en/of overgang? Veelvuldig hoofdpijn, menstruatiekrampen, blaasontstekingen of opvliegers?

Als homeopaat behandel ik regelmatig vrouwen met klachten en symptomen rondom de zwangerschap, bij bevallingen, menstruaties en de overgang. Hormonen hebben veel invloed op het welbevinden van een vrouw. Als deze hormonen verstoord zijn uit zich dat al snel in klachten. Klassieke homeopathie werkt goed op de hormonale huishouding van vrouwen en biedt veel mogelijkheden voor de verlichting hiervan.

Naast mijn zesjarige opleiding als homeopaat heb ik de cursus homeopathie bij zwangerschap, bevalling en baby gevolgd. Op mijn site heb ik zwangerschaps– en overgangsklachten apart behandeld.

Wetenschappelijk onderzoek

Volgens de resultaten van een wetenschappelijk onderzoek kunnen een aantal homeopathische middelen worden beschouwd als een nieuwe, veilige behandeloptie voor opvliegers bij vrouwen in de menopauze die geen hormoonvervangende therapie willen of kunnen volgen.

Bij welke klachten kan homeopathie voor vrouwen helpen?

De klachten die veelal in de praktijk gezien worden zijn:

De homeopatische aanpak

Homeopathie voor vrouwen is uitermate geschikt. Geen mens is gelijk, daarom wordt de homeopatische behandeling op het individu afgestemd. Klassieke homeopathie brengt je als je ziek bent weer in balans, en neemt daarmee de oorzaak van jouw klachten weg. Het stelt je in de gelegenheid om op een zachte manier te beter en sterker te worden, zonder onderdrukking van jouw klachten. De kern van het probleem wordt opgelost. Veel mensen zijn je voor gegaan. Lees de reacties van mijn klanten.

De homeopathische middelen die ik gebruik zijn 100% natuurlijk. Daardoor heb je niet te maken met vervelende bijwerkingen.

Het consult

Om tot een passend homeopatisch middel te komen, is het noodzakelijk dat ik je in een consult beter leer kennen en nemen we samen jouw klachten goed door. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Een eerste consult duurt daardoor 1 tot 1 ½ uur. Na dit gesprek ga ik de symptomen verzamelen en analyseren en bepaal het meest geschikte homeopatische middel. Meestal krijg je twee of meer korreltjes van het bij jouw passende middel mee, met daarbij een voorschrift hoe deze in te nemen.

Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor 4 tot 6 weken later. In dat consult bespreek ik met jou de reacties op het middel en de veranderingen die je gemerkt hebt, met betrekking tot jouw klachten.

Voor wie werkt homeopathie?

Homeopathie kan bij elke klacht of ziekte doeltreffend worden ingezet. Voor elk mens in al zijn levensfasen, van ongeboren kind tot hoogbejaardVoor acute en voor chronische ziekten en dus ook bij hormonale vrouwelijke problemen. Homeopathie voor vrouwen werkt daarom uitermate goed. Omdat homeopathie geen bijwerkingen kent en niet schadelijk is, kan het goed worden ingezet bij zwangerschapsklachten, maar ook bij baby’s en kinderen.

baby, kinderen, volwassene

Het vinden van een passend homeopathisch middel is een complexe bezigheid en kan daarom het beste worden gedaan door een deskundig en erkend homeopathisch behandelaar. Zelfmedicatie met homeopathie bij hormonale problemen heeft niet de voorkeur.

Voordelen van homeopathie

Homeopatische middelen

  • Hebben een natuurlijke werking en werken over het algemeen snel, mild, duurzaam en zonder bijwerkingen
  • Hebben een diepwerkende geneeskracht voor lichamelijke en emotionele klachten, maar onderdrukken ze niet
  • Verbeteren het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam
  • Worden van natuurlijke stoffen gemaakt en zijn niet op dieren getest
  • De mens staat centraal: jouw klacht wordt niet alleen behandeld, maar jij als mens in zijn geheel (lichaam en geest).

Praktijk informatie

Mijn praktijk aan huis bevindt zich op de Dahliastraat in Huizen en is goed bereikbaar. Ik heb veel klanten die uit vanuit de omgeving komen: Bussum, Naarden, Blaricum, Laren, Eemnes, Soest, Bunschoten, Hilversum en Almere.

Verwijzing huisarts niet nodig

Voor een afspraak is geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Wanneer je medicijnen gebruikt is dat over het algemeen geen belemmering voor de behandeling. Naast de homeopatische behandeling blijf je de bestaande medicatie gebruiken. Na enkele maanden kan de reguliere medicatie vaak worden afgebouwd (in overleg met huisarts of specialist). Het is alleen wel van belang om te weten welke medicijnen je gebruikt.

Heb je ondersteuning nodig bij jouw klachten?

Wil je op een natuurlijke manier behandeld worden zonder bijwerkingen?

Bel, of stuur een e-mail