Slaapproblemen

Heb je last van slaapproblemen?

Heb je last van slaapproblemen? Val je moeilijk in slaap of heb je moeite om door te slapen? Word je veel wakker? Sta je vermoeid op en ben je prikkelbaar? Heb je hierdoor geheugen-en concentratieproblemen? Neem je liever geen geneesmiddelen maar heb je toch het gevoel dat je iets nodig hebt om te kunnen slapen? Dan is homeopathie iets voor jou. Homeopathie kan je heel goed helpen bij slaapproblemen.

Soorten klachten bij slaapproblemen?

Veel mensen hebben last van slaapproblemen en slapeloosheid. Ongeveer 25-35% van de mensen kampt regelmatig met slapeloosheid. Bij sommigen is er sprake van een inslaapprobleem, het duurt dan uren alvorens ze in slaap vallen. Bij anderen is het meer een doorslaapprobleem, ze worden na enkele uren slapen wakker en vallen moeilijk of niet meer in slaap. Ook baby’s en kinderen kunnen slaapproblemen hebben.

Meestal is slapeloosheid een tijdelijk bijverschijnsel van stress of een ingrijpende emotionele gebeurtenis in iemands leven, zoals bijvoorbeeld het verlies van een dierbare of verandering van werk. Maar slaapproblemen kunnen ook chronisch zijn en een zware wissel trekken op je leven. Dit kan leiden tot moeheid, stress omdat ze het gevoel hebben de volgende dag niet fit te zullen zijn, concentratieproblemen en lusteloosheid of zelfs depressiviteit.

Hoe zit het met het gebruik van homeopathie bij slaapproblemen? Welke klachten kun je met Klassieke homeopathie behandelen?

Klassieke homeopathie werkt goed bij slaapproblemen 

Homeopathie biedt veel mogelijkheden voor het succesvol behandelen van slaapproblemen. De kracht van de klassieke homeopathie is gelegen in de individuele benadering van de persoon. Als homeopaat richt ik me niet alleen op jouw slapeloosheid, maar ook op de oorzaak van de onrust of het slaapprobleem. Met een goed gekozen homeopatisch middel kan de rust snel weer terugkeren. De homeopatische behandeling is ook veilig voor zwangere vrouwen.

Personen die lijden aan slapeloosheid kunnen last hebben van één of meer van de volgende symptomen:

 • Moeite om in slaap te vallen
 • Vaak wakker worden ‘s nachts en dan moeilijk doorslapen
 • Te vroeg wakker worden in de ochtend
 • Vermoeid opstaan
 • Algehele vermoeidheid of slaapaanvallen overdag
 • Prikkelbaar
 • Geheugen -en concentratieproblemen
 • Hoofdpijn of zwaar hoofd
 • Gemiddeld korter dan 5 uur per nacht slapen

Mijn homeopatische aanpak bij slaapproblemen

Ilonka WolteringBij slapeloosheid is een homeopatische behandeling uitermate geschikt. Het is een natuurlijk geneeswijze die op een zachte manier de kern van het probleem oplost. Als homeopaat richt ik me niet alleen op jouw slapeloosheid, maar ook op de oorzaak van de onrust of het slaapprobleem.

De homeopatische middelen die ik gebruik zijn 100% natuurlijk. Daardoor heb je niet te maken met vervelende bijwerkingen. Het middel werkt heel krachtig en toch heel mild. De ondersteuning van een paar homeopatische korreltjes doet vaak al heel veel. Dit is mogelijk, doordat het de oorzaak van de klacht aanpakt en niet de symptomen onderdrukt.

Voordelen van homeopathie bij slaapproblemen

Homeopatische middelen

 • Hebben een natuurlijke werking en werken over het algemeen snel, mild, duurzaam en zonder bijwerkingen
 • Hebben een diepwerkende geneeskracht voor lichamelijke en emotionele klachten, maar onderdrukken ze niet
 • Verbeteren het zelf genezend vermogen van jouw lichaam
 • Veilig voor zwangere vrouwen
 • Worden van natuurlijke stoffen gemaakt en zijn niet op dieren getest
 • De mens staat centraal: jouw klacht wordt niet alleen behandeld, maar jij als mens in zijn geheel (lichaam en geest).

Het homeopatisch consult

Om tot een passend homeopatisch middel te komen, is het noodzakelijk dat ik je in een consult beter leer kennen en nemen we samen de slapeloosheid goed door. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Een eerste consult duurt daardoor 1 tot 1 ½ uur. Na dit gesprek ga ik de symptomen verzamelen en analyseren en bepaal het meest geschikte homeopatische middel. Meestal geef ik twee of meer korreltjes van het bij jouw passende middel mee, met daarbij een voorschrift hoe deze in te nemen.

Er wordt een vervolgafspraak gemaakt voor 4 tot 6 weken later. In dat consult bespreek ik met jou de reacties op het middel en de veranderingen die je gemerkt hebt, met betrekking tot jouw slaapproblemen.

Praktijk informatie

Mijn praktijk aan huis bevindt zich op de Dahliastraat in Huizen en is goed bereikbaar. Ik heb veel klanten die uit vanuit de omgeving komen: Bussum, Naarden, Blaricum, Laren, Eemnes, Soest, Bunschoten, Hilversum en Almere.

Verwijzing huisarts niet nodig

Voor een afspraak is geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Wanneer je medicijnen gebruikt, is dat over het algemeen geen belemmering voor de behandeling. Er wordt gestart met de homeopatische behandeling naast de bestaande medicatie. Na enkele maanden kan de reguliere medicatie vaak worden afgebouwd (in overleg met huisarts of specialist). Het is van belang om te weten welke medicijnen je gebruikt.

Tarieven

Vervolgconsulten (45 min- 1 uur) € 88,-
Uitgebreide intake nieuwe patiënt (van 1,5 – 2 uur) * €120,-
Telefonisch/ acuut consult € 45,-
Verstrekking middel zonder consult € 23,-

*Een eerste consult kan ook over 2 dagen verdeeld worden. Je komt dan 2 maal naar de praktijk binnen 10 dagen. Kosten zijn dan € 60,- per consult.

Deze bedragen zijn inclusief analyse, de homeopatische middelen en tussentijdse ondersteuning. De tarieven kunnen jaarlijks per 1 januari aangepast worden.

Vergoeding van zorgverzekeraar

Het overgrote deel van de zorgverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk de kosten van de homeopatische behandeling. Deze vergoeding is meestal inbegrepen in de aanvullende verzekering en kan van maatschappij tot maatschappij verschillen. Jouw eigen risico wordt niet beïnvloed door een homeopatische behandeling. Daarbij is het van belang dat de homeopaat aangesloten is bij een erkende beroepsvereniging, zoals de NVKH.

De hoogte van de vergoeding hangt af van jouw zorgpolis.

Homeopathie helpt bij slaapproblemen, zonder bijwerkingen, zonder gewenning aan het geneesmiddel

Wil je meer informatie over jouw slaapproblemen?

Je mag me altijd even bellen